TCP/IP höll på att göra mig galen.

Jag har en liten anteckningsbok som innehåller självaste huvudplanen för hela serieprojektet. Där har jag dekonstruerat och klottrat ner hela grundmanuset och planerat upp vad som ska få plats i den första fysiska versionen och vilket material som kan funka som digitalt bonusmaterial. Där står att en bonus-fakta-sida till kapitel två skulle handla om TCP/IP. Någonstans har jag tänkt att det inte RIKTIGT hör till grundstoryn men ändå är en rätt viktig grej för internet så det borde få en egen sida.

Så, när kapitel två var hyfsat färdigt gav jag mig på TCP/IP-sidan. Läste på lite och ritade upp en enkel berättelse där en dator ber om en bild, och vad de olika maskinerna på internet gör för att bilden ska komma fram. Poff. Klart. För säkerhets skull skickade jag ut sidan till några interneträvar innan den publicerades. Det var ett bra drag visade det sig, jag hade nämligen på ett ganska luddigt sätt snarare beskrivit internet och TCP/IP-protokollens gamla ärkerival X.25. Pinsamt.

Som tur är finns det jättemånga snälla och extremt kunniga människor som den senaste veckan hjälpt mig reda ut begreppen. Sidan som enkelt förklarar ungefär vad som är grejen med TCP/IP är utan undantag den sida som fått mest kärlek hittills.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *