om

Berättelsen bakom berättelsen

Tio bilder

Det började med ett illustrationsuppdrag för Internetmuseum – ett projekt som drivs av Internetstiftelsen i Sverige. Internetmuseum hade en fantastiskt bra text av Jörgen Löwenfeldt. Han hade lyckats sammanfatta hela internets Svenska historia på några sidor. Linjärt berättat och i lagom stora chunks av händelser. Till texten behövdes det ca 10 illustrationer som jag fick i uppdrag att ta fram.

När jag började arbeta med texten genererade den så mycket bra uppslag att det nästan blev omöjligt att hålla sig till 10 bilder. Jag ville göra mer! Längre! En HELT tecknad version.

Internetmuseum kunde inte beställa något sådant, men gillade idén och lät mig använda texten. De tipsade mig om att Internetfonden tog emot ansökningar och att idén lät som något de kanske kunde vara intresserade av att stötta. Och det var dom!

Med Internetfondens stöd kan jag avsätta mer än bara min fritid (aka nätter) och göra något riktigt genomarbetat av Jörgens berättelse.

Min förhoppning är att folk som är lite intresserade själva ska vilja läsa serien, och att kids i skolmiljö som tvingas läsa den tar med sig några superviktiga detaljer. Som vad det betyder att Internet är fritt.